Les Misérables

I lördags satte vi på filmen Les Misérables med stora förväntningar. Vi hade hört mycket gott om den, och så var ju Depardieu med!

Filmen handlar om en man som suttit i fängelset i 18 år, när han till sist släpps ut. Den skildrar hans fortsatta liv och de svårigheter i samhället som följer med då man är stämplad som tidigare fånge. Han är en god människa, som försöker göra sitt bästa för andra människor. Dock hade han en anmälning på sig sedan tidigare, vilket leder till att polisen ständigt jagar honom.



Tyvärr var den här filmen inte alls lika bra som vi trodde. Det känns som om vi har fått en konstig version där de har klippt ner filmen, och inte brytt sig om hur klippen passar ihop. Dessutom slutar Del 1 mitt i en viktig mening. Det som störde mig ännu mer var att karaktärerna inte kände igen varann fastän de träffats tidigare. Borde inte fångvaktaren som haft hand om honom i 18 år känna igen honom trots att han har fått lite länge hår? Nej, han kände istället igen honom på att han var fruktansvärt stark... Det känns faktiskt som om jag skulle kunna vara utan den här filmen.

Betyg: 1/5


Skogspromenad, blomköp och nattvandring

Igår var en riktigt skön dag där vi bara tog det lugnt och var tillsammans. På morgonen gick vi ut på en lång men långsam promenad. Vi undersökte Skarpnäcksgrottan, hittade en massa syrsor i gräset, njöt av fina skogsstigar och av solen. Det togs också en massa bilder, men mitt minneskort har sackat ihop, så jag vet inte om jag kommer få fram bilderna..jag hade inte hunnit lägga över begravningsbilderna till datorn heller...

Efter det var det meningen att vi skulle gå och fika i en liten, mysig stuga i skogen..men den hade sommarlov. Dumt! Så vi gick direkt till växthuset istället där vi köpte lite blommor till våra blomlådor, en solros till en kruka och en köttätande växt (Calles favorit). Till blomlådorna blev det pelargoner och ett par jättesöta blå violer. Nedan kommer ett kort på dem, tagna med min inte alltför bra mobilkamera.



På kvällen fixade vi supergod Texaspaj och höll nästan på att äta upp hela formen på en gång. Hur gott som helst!

Innan vi gick och la oss tog vi en liten nattvandring också. Calle skulle nämligen hitta insekter till vår älskade blomma :P Och jag tyckte att det var skönt att komma ut! Nostalgi :)

Jag ringde också till hotellet och sa att jag inte kunde jobba för att jag fortfarande inte mår bra, men att jag troligtvis kunde komma tillbaka på tisdagen. Men de tyckte att jag skulle kurera mig ordentligt och flyttade fram min vecka lite grann. Så nu ska jag jobba tors-lör. Och sedan mån-fre efter det. Det ska nog gå bra! Skönt att ha tid att bli frisk också, jag hostar fortfarande fruktansvärt mycket och känner mig allmänt svag.

Tryck bakom ögat

Natten mot fredagen (begravningsdagen) försämrades min sjukdom ytterligare. Jag kände ett stort tryck bakom ögat, och när jag tittade i spegeln såg jag att hela ögat hade svullnat upp. Jag var slut efter att inte ha kunnat sova ordentligt på ett par nätter, jag var fortfarande sjuk och gruvade mig för begravningen, att jag skulle få hostattacker på begravningen, och nu hade jag även ett stort svullet öga. Det blev bara för mycket för mig, vilket ledde till att jag fick panik och bröt ihop. Skulle inte någonting få gå bra?

Efter en liten stund hade jag lugnat ner mig och bestämde mig för att ögat skulle bli bra om jag väl lugnade mig och sov lite. Så vid halv 5 var det äntligen dags att sova. Det gick ganska bra. Vid 7 ringde klockan, och det var dags att gå upp för att åka till Gnesta. Ögat var lite bättre, men gjorde fortfarande ont och var svullet. Så jag ringde till vårdcentralen och fick komma dit nästan direkt. Doktorn där var lite sådär, och kunde inte riktigt säga vad det var som jag hade. Jag hade för många symptom samtidigt sa han, det var bara bebisar som har det...jaha, känns ju friskt liksom..? Så nu har jag fått börja äta penicillin. Tre gånger om dagen i tio dagar, vi får hoppas att det hjälper! Jag ska ju börja jobba imorgon också, jag hoppas verkligen att jag känner mig bättre då.

Att tillägga var att ögat i alla fall såg ganska normalt ut på begravningen, fastän det fortfarande finns ett tryck bakom det.

Begravningen

Då var vi tillbaka i Stockholm igen efter begravningen. Den var väldigt jobbig, med mycket människor som var väldigt ledsna. Jag tror inte att det var någon som klarade att hålla sitt öga torrt. Men Kjell-Åke hade ordnat begravningen jättefint, med betoning på det positiva och ljusa. Vi hade alla ljusa kläder, vi sjöng fina vår/sommar-psalmer och mindes Grethel med ljusa minnen. Efter begravningen var det fika i prästgården vid sidan om. Det var roligt att se att det var så många som kom. Kyrkan låg jättefint på en kulle med vatten på tre sidor runt sig. Det var vackert, lugnt och behagligt.

Efter begravningen släppte alla spänningar och Calle började skaka i hela kroppen. Jag bäddade in honom i tre täcken, men trots det frös han. När det väl stillat sig kom febern, och samma sjukdom som jag har. Så Calle däckade och sov ända till morgonen dagen därpå. Jag mådde också riktigt risigt, så jag kom och la mig ganska tidigt jag med.

morgonen åkte vi tillbaka till Stockholm. Calle mådde bättre, men jag var riktigt hängig. Jag kände att det var jobbigt att umgås med människor, och att jag bara ville hem till min egen lägenhet och slappna av. Dessutom ville vi inte smitta några andra stackare.

Idag tänkte vi ta oss ut på en liten promenad för att få i oss lite frisk luft. Promenaden tänkte avslutas vid en liten fikastuga i skogen här intill. Mysigt :)

Sömnlöshet

Igår gick hela dagen ut på att vara hemma och ta det lugnt, för att på eftermiddagen ha energi till att åka in till stan. Det gick lite sådär med energin, och jag var tyvärr tvungen att ställa in träffen med Linnea. Men begravningskläder måste man ju ha, så jag åkte in till stan när Calle slutade jobbet och träffade honom där inne. Calle hittade en jättefin kavaj med 40% rabatt på NK. Annars kändes det rätt utplockat i alla affärer. I sista affären hittade jag till sist en vit tröja med broderade blommor på, som jag tror skulle kunna passa.

Jag ringde till Linnea och frågade om hon hade någon kjol att låna ut till mig, eftersom jag inte hittat en enda tänkbar inne i stan. Så ikväll kommer hon från Eskilstuna och räddar mig. Hon ska ta med sig alla kjolar hon nånsin kan tänka sig skulle passa. Tack så mycket! :)

Natten var den tredje hemska i rad. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att sova. Borde man inte vara dödstrött efter en shoppingtur i stan med feber? Istället låg jag och hostade, bytte sovställning och blev rädd för minsta ljud. Inte alls likt mig.

Idag ska jag inte göra någonting alls! Kanske fixa till lite här hemma. Det känns som om energin är på väg tillbaka, hoppas att det inte vänder.

Snacka om bäst!

Camilla ringde nyss och sa att resultaten för den sista politiktentan kommit ut. Den som var seg, svårförståelig och krånglig. Den som hela klassen var säkra på att de körde i.

Men vi klarade det!! Vi är så jävla grymma :D
Grattis till mig och Camilla! Nästa vecka ska vi ses o fira att vi är bäst. Detta med en stor bakelse var!

Alla kurser som jag tagit mig an är klara och godkända, gud vad skönt det känns!

Frisk-tips?

Usch, nu har jag varit sjuk ända sedan midsommarfesten. Tror att det var den dåliga sömnen som fick virusen att bryta ut. Feber, huvudvärk, blåsor i mun och hals, hosta, värk i kroppen osv. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu. Idag ska jag och Calle in till stan och hitta kläder till begravningen. Kanske är det att man gruvar sig så mycket inför den, men jag tror faktiskt att det mest handlar om otur. Jag MÅSTE bli frisk tills på fredag.

Har ni några frisk-tips?

Tandläkarbesök

Igår var jag hos tandläkaren för första gången på 3 år. Riktigt illa! Så jag var jättenervös när jag gick dit. Tänk om det skulle bli lagningar för hur mycket pengar som helst? Men när jag väl undersöktes kom lugnet. Allt var finfint, det var inte ens på väg att bli hål någonstans. Duktig Karin!

Efter 1 juli är det tydligen nya regler som gäller inom Stockholms landsting . Nu kommer man få 300 kr per år som man kan använda inom Folktandvården. Det täcker ju inte alls hela kostnaden, men jag tycker att det är ett bra initiativ. De börjar inse att deras tjänster är på tok för dyra och att de måste göra någonting för att få tillbaka sina kunder, och att öka tandhälsan inom landstinget. Bra gjort!

Midsommarafton

Midsommarafton började soligt och fint. Som det stått i inbjudan samlades alla vid stationen strax efter klockan 12. Det var en stor skara människor, runt 35 stycken! Där delades det ut personliga lappar där alla fick ett varsit namn för dagen, och så fick man en del av sitt familjenamn (man var 3 i varje lag). Mitt namn för dagen var Kinky :P. Efter det gick vi till pizzerian i närheten där vi skulle inta vårt första överlevnadsmålför dagen och prata med varann för att lista ut lagen.

När alla var klara blev vi informerade att följa strandkanten västerut. Där stod Calle och Robbin och väntade på oss med en massa kanadensare. På båtarna stod lagnamnen, och det var genast mycket lättare att hitta sina kamrater. Jag hamnade tillsammans med Diana och Olof, båda två var jättetrevliga! I kanadensaren hade alla fått sin överlevnadsutrustning med karta, öl och annat smått och gått. Utifrån första ledtråden paddlade vi iväg för att följa den planerade banan med ledtrådar, tipspromenad och jakten efter Captain Morgan :P Vi hade riktig tur med vädret, och det var sol under hela paddlingen!

Väl framme vid slutet av paddelturen öppnade sig himlen och det började störtregna. Vi tog skydd under tak och passade på att äta lite vid kafeterian. Efter en liten stund slutade det regna, och folk tog fram badkläder och hoppade i vattnet.

Sedan var det dags att gå till stugan där själva festen skulle äga rum. Jag hjälpte till att plocka upp alla dj-prylar medan andra fixade maten. Det blev ett stort långbord i kvällssolen utanför stugan. På vinylspelaren spelades det midsommarmusik, de som ville tog sill som förrätt och nubben skulle förstås fram! Efter det sattes grillen igång. Det var riktigt bra stämning med trevliga människor, musik och nubbevisor.

När det var färdigätet byttes musiken ut till elektro/trance. Vissa gick direkt till dansgolvet, medan andra satt ute och pratade. Jag och Oves flickvän Sara satt ute nästan hela kvällen och pratade, hon var jättetrevlig! De hade med sig ett roligt gäng ifrån Skåne som var riktigt roliga att parta med! Senare på kvällen hamnade jag på dansgolvet, och det var otroligt kul att se att det var så många som dansade.

Vid halv 5 gick jag och Calle och la oss efter en himla lyckad midsommarafton. Tack allihopa som var där! :)

Trötter

Då var jag tillbaka igen i Stockholm efter en midsommarafton full med roliga saker och äventyr! God mat, härliga människor, grymt dansgolv och finfin stämning.

Inatt gick jag och la mig halv 5 och har sovit rätt kasst. Så nu är jag TRÖTT! Nästan så att jag kan somna stående. Så en mer utförlig förklaring får ni nog vänta på tills imorgon :)

Har ni haft en fin midsommar?

Midsommarfirande

Idag var sista dagen hemma i Oxelösund. Eftersom jag inte skulle vara hemma på midsommar fixade vi midsommarmat idag istället. Jag körde ner på stan i värsta midsommarmats-handlings-hysterin, där jag och mamma fixade det sista med maten. Efter det lagade vi mumsig middag och avslutade med glass och jordgubbar! :D

Vi har också hunnit med ett par kubb-turneringar och kortspelsturneringar. Det är kul med spel!

Sedan var det dags att åka vidare med bussen till Gnesta. Redan efter 2 minuter i bussen började rastlösheten sätta in, och jag hade det såå tråkigt! Dessutom satt ett tonårspar och hånglade framför mig den första halvtimmen. Jag tycker verkligen inte att det är nåt fel med att hångla, men det blev lite påfrestande efter ett tag när man försökte kolla på vägen :P Det är tur att man har Linnea som man kan sms-bomba :)

När jag började närma mig Björnlunda ringde Calle och sa att han skulle hämta upp mig med bil vid stationen, härligt! När jag åkt ett par minuter ringde telefonen igen. Det var Calles pappa som undrade om jag ville ha skjuts hem. Jag sa att Calle skulle hämta mig, tackade och sa att det gick bra. Jag hann åka en bit utanför Björnlunda då telefonen ringde igen. Det var Elin som undrade om jag ville ha skjuts hem eftersom det regnade :P Så jag berättade återigen att Calle skulle hämta mig o att det gick bra. Haha, Calles familj verkar inte vara så bra på att prata med varann! Eller så är de bara himla snälla :)

Nu är Calle och hans två kompisar ute och fixar inför sin 25-årsfest imorgon. Det ska tydligen bli massa kul som inte jag får veta! Men Elin o Hanna är så snälla och tar hand om mig här, så det är inte synd om mig!

Imorgon ska jag på en grym midsommarfest. Ser verkligen fram emot det! Vi blir runt 40 personer, roligt med lite nya ansikten. Jag berättar mer när jag kommit hem, och om jag överlevt alla utmaningar vi kommer ställas inför :)

Tillbakablick

5 år sedan
Gick jag på gymnasiet. Vi hade väldigt roligt i kompisgänget och jag har många ljusa minnen från skolresor och grillkvällar. Jag träffade också min Bästaste bästis för allra första gången. Vi träffades i Örebro och Jennan följde med. Vi käkade pizza, råkade ut för störtregn och Jesse lärde sig fläta. En otroligt rolig dag som jag aldrig kommer glömma!



4 år sedan
Åkte jag på semester tillsammans med Linnea, hennes mamma och mammans pojkvän. Resan gick till Härjedalen till en mysig stuga ute i naturen. Jag och Linnea åkte tillbaka hemåt själva, och stannade till på ett par olika ställen på hemvägen. Vi hade så grymt roligt! Vi vandrade i våtmark (efter störtregnet), badade bland bävrar, brände popcorn, hatade Mora, höll på att få sova ute i störtregnet i Borlänge och mycket mer! Kortet nedan är från Borlänge där vi firade midsommar i störtregnet. Men med lite gräddfil blir allting bra ;)



Detta var också året då jag lärde känna Calle. Allt på grund av den roliga semestern!

3 år sedan
Tog jag studenten och var tokglad! Jag kom också in på Textdesign i Eskilstuna där jag skulle fortsätta plugga till hösten. Jag fixade en lägenhet och fick hjälp från Linnea och föräldrar med att göra den fin.



Tyvärr trivdes jag inget vidare i varken staden eller på utbildningen. Så efter ungefär 3 månader packade jag ihop mina grejer för att flytta hemåt igen.

2 år sedan
För ungefär 2,5 år sedan flyttade jag ihop med Calle, och vi fixade en liten etta i Stockholm. Det var en jättebra start, och trots att det var Stockholm så trivs jag jättebra! Den sommaren fyllde jag 20 och fick en RIBB-båtstur av familjen. Samma dag åkte jag, Calle och min familj ut med den till Sandhamn där vi hade en jättemysig dag. Men allra bäst var båtturen, jag tror inte att det var någon som kunde sluta le!



Det var också det året jag kämpade med att få ett arbete. Till slut fick jag jobb som frukostvärdinna på ett hotell inne i stan, trivdes jättebra! Jag satsade också på att fixa körkortet när jag väl hade tid. Och efter en intensivkurs körde jag upp och klarade det på första fösöket! På kortet nedanför hade jag precis kommit hem från uppkörningen och fått mitt provisoriska körkort. Mycket stolt :D



1 år sedan
Var jag trött på mitt arbete som frukostvärdinna och sökte till högskolan istället. Jag kom in på Folkhälsovetenskapsprogrammet där jag nu har studerat i ett år. Jag trivs toppenbra med klassen, alla nya kompisar och programmet som jag läser!

Nu
Har jag sommarlov!! Ska jobba som frukostvärdinna i juli, annars ska jag njuta järnet!

Någon som har nåt att tillägga som jag har glömt? :)

Långpromenad med många stopp

Igår blev det en lugn dag med kubb-turnering på kvällen! Jag, patrik, mamma och pappa delade in oss i olika lag och körde mot varann. Jag vann hälften av gångerna :)

Idag bestämde jag och mamma oss för att vara duktiga. Efter frukost gick vi ut på en långpromenad i solskenet. Det gick lite sådär. Vi bestämde oss för att gå förbi i Frösäng, och där stod våra gamla grannar och vinkade i fönstret. Det blev till att sticka in huvudet till dem en liten stund, och såklart propsade de på oss after-eight. Efter det fortsatte vi vidare ner mot stan och Boda borg. Där pekade mamma på ett hus som hon tycker är så fint, och där i trädgården satt en gammal arbetskamrat till henne. Såklart fick vi stanna till där en stund också. Men sen var vi igång! Eftersom klockan nog var rätt mycket bestämde vi oss för att gå motorvägsbron hemåt. Då kom mamma på att järnbutiken hade flytt-rea, och att vi nog borde gå in dit om vi skulle hinna köpa en sak. Så att så blev det. Väl ute därifrån var vi tvugna att köpa lök till vår mat och gick förbi affären. Nu var klockan riktigt mycket. Och eftersom vi hade lovat att köra in Patrik till hans körlektion hade vi riktigt bråttom. Så det blev en powerwalk hem, fy vad trötta vi var efter det! Men med våran takt tog det bara 20-25 min hem från stan :)

Nu har vi kommit hem ifrån Nyköping igen, och alla sitter och tar det lugnt på olika håll. Kanske det blir en kubb-turnering senare igen ;)

Promenad, fika och åska

Igår var jag ute på promenad tillsammans med Jennan och Patrik. Det var jätteroligt att träffa dem båda, det var så längesen nu! Det var fint väder och blåste mycket, precis så som det ska vara här hemma. Jennan hade med sitt paraply, och såklart regnade det inte en droppe :P När vi började tröttna på att gå, gick vi hem till Jennan där hon lagade god tortellini (vi tänkte såklart på dig Linnea :P).

Sedan var det dags att ta sig vidare på födelsedagskalas för att fira Sara och Lisa som fyllt år. Det bjöds på god kladdkaka och hallongrottor! Det var jättekul att träffa Sara, min gamla barndomsvän. Vi har inte setts på närmare tre år tror jag, riktigt illa! Jag fick äntligen träffa hennes pojkvän också, som hon varit tillsammans med i typ två år (tror jag)..bah :P

Idag är jag fortfarande hemma i Oxelösund. Min plan är att åka tillbaka till Stockholm om jag blir inringd till arbetet, annars stannar jag här tills på torsdag. Då ska jag vidare mot Gnesta för att gå på midsommarfest! Calle är hemma i Stockholm nu, saknar honom jättemycket! Det blir mycket kramar på torsdag :)

Min plan för idag var att gå ut och gå långpromenad. Men precis när jag skulle gå ut började det regna, så jag tror jag går tillsammans med mamma i eftermiddag istället. Nu är det ett varmt o mysigt bad som gäller tror jag :) Oj, nu åskar det! Bäst att stänga av datorn...

Studentmottagning

På lördagen gick jag upp tidigt för att ta bussen till Gnesta. Det var ju dags för studentmottagning för Elin, och jag och Calle skulle hjälpa till. Tillsammans med Janne och Kristina (vänner till familjen) och alla barn i familjen fixade vi iordning fint med långbord, ballonger och allt annat smått och gott. Samtidigt åkte Calles pappa iväg och hämtade god mat på ett cateringställe.

Kl 15 startade öppet hus, och lägligt nog öppnade sig himlen och det började störtregna.. Som tur var så var vi förberedda med markiser, så det gjorde oss inte så mycket. Mer än att det är trevligt med sol förstås! Det kom en massa folk till mottagningen: vänner, släkt och orienteringsmänniskor. Även mina föräldrar var bjudna och kom dit. Roligt att mina föräldrar och Calles pappa äntligen får ses ordentligt. Synd att det inte blev tidigare, då Grethel fortfarande var frisk..

När alla moffat i sig en massa mat och god efterrätt var det dags för presentöppning. "Det är roligt att ta studenten!" sa Elin med ett stort leende när hon fick se alla presenter, haha! Hon fick i alla fall en massa fina prylar, mest flytta-hemifrån-saker. När hon öppnat allting rusade typ alla till tvn, eftersom nån fotbollsmatch började. Suck! Jag förstår mig inte på det där.. Men det var en rolig och lyckad fest! Kul att träffa alla släktingar, som jag aldrig träffat förut!

Till sist var det dags för mig, pappa och mamma att åka tillbaka till Oxelösund. Duktig som jag var så körde jag hela vägen hem! Det var en skum bil på motorvägen som höll på att köra in i mig när den körde om, och som körde med ett varsit hjul på vardera sida om mittsträcket.. Det är tur att man har reflexer!

Student!

Efter ett par dagars arbete var det dags att åka hem till Oxelösund igen. När jag hade jobbat klart var det ett par timmar kvar tills mitt tåg skulle gå, så jag ringde upp Linnea och frågade om hon ville hålla mig sällskap. Och självklart ville hon det! ;) Vi bestämde oss för att gå o käka kinamat på ett ställe som jag och Camilla tidigare varit på. Svårigheten var bara att jag inte riktigt minndes vilken tunnelbanestation man skulle gå av på, och att Camilla inte svarade i sin telefon. Men efter lite krångel hittade vi rätt, och hade en mysig lunch tillsammans!

I fredags var det dags för Elin att ta studenten i Nyköping. Så jag och pappa åkte in, och hämtade upp Erika vid hennes jobb också. Det var massor av bilar och bilköer i Nyköping, och vi höll nästan inte på att komma fram i tid. Väl framme tog det ett bra tag att hitta Calles familj, men till slut så. Elin var så fin och glad på sin student! Hon var så duktig att hon fick ett stipendium för sina bra betyg, grattis! Calle stackarn satt på ett försenat tåg ifrån Stockholm, och hann aldrig fram tills Elin sprang ut.

Efter det hade Calles tåg kommit fram och det var dags för studenterna att tåga iväg till stadshustrappan, och senare åka iväg i sina korteger. Snacka om att man blev avundsjuk, jag skulle så gärna vilja uppleva min student igen. Det var så fruktansvärt roligt! Nedan är en nostalgibild från vår roliga studentdag. Jennan, jag, Maja och Emelie!



När allt var klart gick jag, Calle och Erika och fikade gott och nybakt på Hellmans! Sedan var det dags för en tur på stan och leta studentpresent. Vi hade aningens tidsbrist och torka på idéer, men till slut blev det en jättecool röd och vitprickig vattenkokare, tekoppar och te. Vi lyckades även impulsköpa en jättesnygg tavla hem till Stockholm. Vi tycker fortfarande att den är riktigt snygg, som tur är :P Allt detta på 50 min! Haha, tänk vad Erika fick stå ut med :)

Födelsedagsfirande

Kvällen igår började smått kaotiskt. Calle kom inte iväg från jobbet i tid, och det var han som skulle handla alla ingredienser till tårtan. Jag var hemma och skulle städa o fixa till här hemma (det behövdes..). Fast jag var så trött efter jobbet att jag sköt upp allting sista timmen. Calle skulle ringa sin familj o be dem komma en kvart senare, så att han skulle hinna hem innan de kom. Men det gick inte så bra, alla var nämligen ute i väldigt god tid och nästan framme :P

Helt ovetandes låg jag alltså och kollade på tv när det ringde på dörren. Där stod Björn, som fick slå sig ner i soffan medans jag panikstädade. :P Resten av Calles familj var en tunnelbana före honom, så de väntade på honom på stationen o fick följa med o handla...yey!

Nåja, när väl alla var hemma fixade vi snabbt ihop tårtan. Alla var sugna och hungriga, så den gick åt i ett nafs! Efter det var det såklart födelsedagssång och presentöppning! En lyckad dag :)

Imorgon är det dags att jobba sista dagen för den här veckan. När jag har slutat tar jag första bästa tåg hem till Oxelösund och njuter av att vara bortskämd!

Inlärning på hotellet

Igår gick jag alltså på inlärning för första dagen på hotellet i Årsta. Jag var ASTRÖTT när klockan ringde tjugo i fem, och släpade mig upp. Ögonen var svullna på grund av pollen, och hjärnan kändes likadan. Trots det kom jag i alla fall iväg till hotellet där den frukostansvariga tog emot mig!

Sysslorna var ganska lika vad jag tidigare har gjort, men det var nytt på morgonen med att man ska göra köttbullar, prinskorv och äggröra. Att ens förstå och komma ihåg hur hon tryckte på alla maskinerna var svårt. Men det v'ärsta tycker jag ändå är att man måste fråga massa saker hela tiden. Om så enkla saker som vart saker finns o så...men den frukostansvariga hade bra tålamod ändå!

När det var dags att stänga frukosten ringde de från skolan där den frukostansvarigas son går. Han hade fått ett allergianfall och hon var tvungen att åka med honom till akuten. Perfekt... Så jag och en ifrån städ fick ta hand om allt resten av dagen. Det blev inte direkt nån inlärning, men gick bra ändå.

Idag var det dags att jobba igen, och det gick bättre. Börjar komma in i rutinen nu! Jag verkar verkligen behövas där, för de frågade mig om jag kunde jobba onsdag, torsdag o söndag också. Jag fick tacka nej på söndag, men annars kör jag hårt! :) Jag får se om jag lever till studenten :P

Nu är det dags att plocka iordning här hemma, så att Calles familj vågar sig in när de kommer :P

Nu har du blitt stor :)



Grattis min älskling på 25-årsdagen!
Idag ska vi fira med familj, roliga presenter och en supergod pannkakstårta(önskat från Calle såklart)!

Tillbaka till Stockholm

Sedan i fredags har vi i Calles familj varit samlade här i Gnesta. Alla har hjälpts åt och fixat här hemma så att det ska kännas så bra och trivsamt som möjligt. Jag tycker att alla är så duktiga och håller modet och gör det bästa av situationen.

Björn och hans flickvän Carin har varit här också, det var riktigt roligt att träffa dem. Det var längesen nu! Vi har hunnit med att titta på/springa marknadsloppet, gå på Gnestamarknaden och bada. Första doppet i år för mig togs igår. Hur skönt som helst!

Idag har jag och Hanna jobbat hårt i trädgården. Vi har snyggat till i rabatterna och tagit bort ogräset på trädgårdsplattorna. Hanna målade kantplankor till rabatten också. Efter ett par timmar i stekande sol var vi klara, och jag måste säga att det är helt grymt snyggt! ;) Nu är det färdigt inför studentmottagningen!

Strax ska jag och Calle åka tillbaka till Stockholm igen. Imorgon ska jag gå på inlärning hos hotellet jag ska jobba på hela juli. Lite nervöst, men det blir nog kul när jag väl kommer dit! Björn ska sova hos oss inatt också, han ska nämligen också på sin första arbetsdag imorgon. Calle har fixat jobb åt honom på Banverket, så de ska åka tillsammans.

Nu är det bäst att jag sticker så att vi hinner med tåget! Vad har ni haft för er de här sommardagarna då?

Vila i frid

Grethel somnade in natten mot torsdag. Hon var omgiven av sina nära och älskade. Det var tyvärr det bästa som kunde hända, och jag hoppas att hon lever glatt och smärtfritt där hon är nu. Jag är glad att jag fick lära känna dig. Vila i frid.

Uppehåll

Just nu händer det riktigt jobba saker. Så jag kommer vara borta härifrån ett tag. Jag hoppas att ni i alla fall har en bra sommar!

RSS 2.0