Första sommarlovsdagen

Idag har det varit full fart hela dagen! Mysig frukost på balkongen, städning av lägenheten, tvättning och en massa annat nyttigt. Efter det åkte vi in till stan för att leta efter en kjol till mig och ett par shorts till Calle. Jag hittade en jättefin rutig kjol med axelband, riktigt nöjd!

Det var ju Stockholms Marathon idag också. Så med en varsin glass i handen tittade vi på sluttampen på loppet, kommenterade roliga personer och njöt av solen! Jag var på väg att få Richard in till stan också, men han var för lat. Skärpning nästa gång Richard! ;)

Väl hemma lagade jag supergoda piroger, och sen var det rulltårts-bakelse till efterrätt! Allt hemlagat såklart :) Detta njöt vi av ute på balkongen med tända ljus.

Nu har vi fått besök av en av Calles kompisar, så jag ska ta o vara lite social igen. Hoppas att ni har en fin lördagskväll!

Tips?

Jag är sugen på att laga någon fräsh, härlig och god sommarmat. Är det någon som har några idéer? Lite ny inspiration är alltid bra! Jag är lite inne på piroger, det var längesen.

Tenta och sommarlov!

Idag var det alltså min sista skoldag för det här läsåret! Den avslutades med en tenta i politik och policy (typ). Så den här veckan har jag kämpat hårt med att hinna läsa det sista, och få in det i huvudet. Efter ca 800 sidors inläsning av kurslitteratur känner jag mig någorlunda redo, även om jag inte hade lärt mig riktigt allt.

När jag får tentan känner jag paniken komma. Jag läser igenom de översta frågorna, och förstår knappt vad de menar! Om frågorna hade varit bättre formulerade hade jag säkert kunnat svaret, men nu var det en gissning på varje fråga vad de ens pratade om. Resten av klassen såg också rätt uppgivna ut. Innan jag lämnade in tentan kollade jag igenom mina svar. Om jag har tur, och ifall de är snälla, så kanske jag klarar mig precis över g-gränsen. Håll tummarna för mig!

Men nu är det i alla fall sommarlov!! Gud vad jag har längtat efter ledigheten. Få sova så länge man vill, få göra vad man vill, kanske åka hem en tur till Oxelösund. Jag firade sommarlovet tillsammans med Rebekka inne i stan. Vi åt god mat med mjukglass som efterrätt. Mums!

Snart ska jag baka rulltårta också. Jag och Calle ska fixa små bakelser o äta ute i solen imorgon! Jag vet, mycket firande...men det är jag värd!

Planterat!

Nu känner jag mig riktigt duktig! Igår ställde jag mig alltså och planterade om alla blommor som jag lovade. Efter vissa förfrågningar försöker jag nu sätta in ett par bilder så att ni får se bildbevis!

Här kommer mina balkonglådor med palettblad, kantlobelia och atlasblomma. Ni får också se vattenmelonen i stor kruka, min örtkruka och paprikaväxterna! Jag ska inte ha alla blommor själv, utan jag har lovat bort en del till Calles mamma och även min egen. Säg, är jag inte duktig?









Jag förstår inte hur man inte gör bilder megastora, så det fick bli minibilder som ni får klicka på istället!


Mors dag

Idag är det mors dag, glöm inte bort henne! :) Själv har jag precis ringt till mamma som blev glatt överraskad!

Det blev ingen plantering igår. Vi var helt enkelt slut när vi hade släpat jordsäcken ifrån växthuset. Det blev istället en fika på balkongen med ett löfte om att vi skulle plantera om allting idag. Nu MÅSTE vi!

Stax ska vi ut o gå en långpromenad i solskenet! Vi ska ta en mysig skogsväg som slutar vid ett fik som Calle har pratat om. Mums!

Hoppas att alla har en fin och mysig helg! Gick det bra med kontraktet Linnea?

Gratulerar!

Jag måste ju såklart också gratta min bror som klarade teoriprovet med glans i tisdags! Det är svårt att förstå att han har blivit så gammal, framförallt för mina vänner tror jag. Men nu är han på gång, och jag håller tummarna för att det kommer gå lika bra med uppkörningen när det är dags för den!

Plantering och melodifestivalen

Idag är det dags att ta sig i kragen och köpa jord. Mina stackars små växter måste planteras ut i större krukor. Det är en ganska tråkig sysselsättning, men det är så mycket värt sen när det börjar blomma! I sommar blir det en mix av många olika slags växter på balkongen: palettblad, krasse, atlasblomma, timjan mm. Dessutom har vi mixtrat lite med frön själva här hemma och har lyckats få växter av paprika och vattenmelon också. Apelsinen var lite mer kinkig och vägrar att komma upp.

Ikväll är det dags för melodifestivalen också! Egentligen är jag inte så intresserad av låtarna, men jag tycker att det är en mysig sällskapsgrej. Dessutom är det ju kul att hänga med på vad de pratar om i skolan på måndag :P Fast jag skäms för Sveriges bidrag, jag har ogillat låten från första stund. Vi får väl se hur det går!

Igår

Igår var jag väldigt nervös. Det var nämligen redovisning av ett grupparbete i skolan, och jag har väldigt svårt för att stå inför en grupp människor och prata. Jag tog mig i alla fall igenom det med stor ansträngning! Man måste utmana sig själv, nån dag kanske det försvinner!

Efter skolan tog jag tunnelbanan ut mot Bredäng där Linnea mötte upp mig! Vi skulle ha picknick i det fina solskenet. Så vi gick förbi affären och köpte goda baguetter, kyckling och kakor (man måste ju ha efterrätt!). Efter det gick vi ner till en brygga vid mälaren och satt och softade ett bra tag! Vi kollade också in badplatsen i närheten som såg väldigt lovande ut för sommaren.

Sedan var vi såklart tvugna att gå hem och spela Wii en stund innan det var dags att åka in mot stan igen. Linnea och Magnus skulle nämligen till Eskilstuna, och jag skulle möta upp Calle som äntligen kom hem! Vi tog en fika inne i stan innan vi kramades hejdå.

På kvällen var det massa mys med uppskuren färsk frukt!

Ändringar

Nu har jag alltså försökt att fixa till min bloggs utseende med lite färg och ett nytt tema. Eftersom rosa är såå mycket Jag så var jag ju tvungen att ha det (och lite för Erikas skull såklart)! Men jag får inte riktigt fram vissa funtioner som jag skulle vilja ha. Hur kan man få fram så att man ser hur många besökare per dag man har? Och hur får jag fram en bild på mig? Provade att lägga upp en bild, men det var tydligen inte där man skulle göra det... Värdelöst!

Träning

När det blir vackert väder och det börjar närma sig sommar brukar jag komma in i ett visst humör. Det brukar gå ut på att jag vill äta nyttigt, röra på mig och kanske möjligvis (förhoppningsvis) trimma till kroppen lite grann. Eftersom jag har kass kondition och urusel motivation till det mesta just nu, har jag valt att gå långpromenader. Det är faktiskt någonting jag kan känna mig motiverad till ibland, och faktiskt även njuta av!

För att skaffa lite ytterligare motivation har jag också skaffat en träningsdagbok. Där kan man hålla koll på hur mycket man har tränat, tävla med sina kompisar om man vill och skaffa egna mål. Mitt mål utgår från rekommendationen att man ska röra sig åtminstone 30 minuter varje dag. Jag ska alltså motionera minst 3,5 timma varje vecka.

Så idag efter skolan bestämde jag mig för att ta en promenad. Jag gick av ett par hållplatser tidigare för att sedan gå raka vägen hem. Problemet var bara att jag aldrig hade varit där tidigare, utan gick på känn. Detta resulterade i att jag gick vilse och hamnade vid en sjö i Sickla :P Som tur var visste jag vägen hem därifrån, men jag visste också att det var en lååång väg genom skogen. En timma och tjugo minuter senare öppnade jag dörren hem. Väldigt nöjd, och väldigt hungrig!

Norge, plugg och tv-mys

Imorse blev det väldigt tidigt, och lite halvkass sömn. Calle gick upp kvart över fyra för att åka till Arlanda och flyga till Norge för att arbeta. Såklart vaknade jag också till då, och låg vaken en halvtimma innan jag kunde somna om. Lyckligt vetandes om att jag hade hela 3 timmar kvar att sova!

Idag har det varit skola hela dagen. På förmiddagen var det föreläsning om medias roll i folkhälsoarbetet, och på eftermiddagen var det grupparbete. Och ja, det är ungefär lika segt som det låter. Jag har ingen riktig motivation till den här sista kursen innan sommarlovet. För det första är det så fint och mysigt väder utanför att man bara vill ut, och för det andra är det ett så otroligt tråkigt ämne! Politiska beslutsprocesser och policys intresserar mig inte det minsta. Men nu är det färdiggnällt för idag!

Nu ska jag göra iordning någon god kvällsmat och mysa ner mig i soffan framför tvn. Först blir det Andra avenyn och sen Desperate housewifes. Man måste ju se till att titta ordentligt på tv när pojkvännen är borta! Jag saknar honom redan...Men nu när jag måste plugga så mycket inför tentan är det nog det bästa ändå. Jag längtar tills han kommer hem på fredag!

Bättre sent än aldrig

Då var det alltså även dags för mig att skaffa mig en blogg! Tack Linnea för påtryckningarna, haha!

Jag kommer dela med mig av vad som händer i mitt liv, mina tankar och annat smått och gott som jag kommer på. Mer om mig kommer i nästa inlägg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0