Övertorneå!

Då har jag alltså varit ute på ett nytt äventyr igen. Tillsammans med Calle och hans syster Hanna den här gången! Den senaste veckan har vi varit uppe i Övertorneå och hälsat på deras mormor. För er som inte vet så ligger Övertorneå sjuukt långt upp i landet, i närheten av Boden och Kiruna!

Det var första gången för mig både att vara så långt norr ut i Sverige och att träffa deras mormor. Hon var jättesöt och trevlig! Vi hann bland annat med:
-  Att äta sjuka mängder god mat och kaffebröd (7 sorter varje gång).
- Trärdgårdsarbete. Klippa gräset, klippa ner buskar, plocka bär o annat skoj!
- Besöka två kyrkogårdar. På den ena var det nästan guidad tur eftersom mormorn var släkt eller hade känt ca 80% av de som var begravda där.
- Bilbingo! Sjukt roligt, fastän ingen av oss vann nåt.
- En dagsutflykt till Kukkola-forsen där deras mormor är född. Husen och kvarnen där hon bott var nu utställda för allmänheten, så det var bara att gå in och visa hur de hade bott! Det var häftigt att både få höra historierna från personen själv och samtidigt uppleva miljöerna på riktigt. Vi träffade också hennes bror, som bodde kvar i ett av husen i närheten (där mormor också bott som liten).
- Bli bjudna på en fin fiskerestaurang vid Kukkola-forsen. Supergod mat!
- Bli halvt galna på knotten, men det var hanterbart.
- Att se renar såklart!

På torsdagen åkt vi vidare ner mot Luleå där vi hälsade på en annan familj som de kände. Där käkade vi tacos, gick på en föreläsning/allsång om mat och fikade. Vi hann också med att spela spel - Carcasonne (orkar inte kolla upp rätta stavningen :P) och Blue Moon!

På fredagen var det dags att flyga hem mot Stockholm igen. Vi har haft superkul, men det var lika skönt att komma hem sen igen! Nu ska vi bara lata oss!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0